O iarnă blândă ca o ceață

Actualizată în: 6 Mart. 2020

E iarnă, deși nu pare. Pe de o parte, e bine că nu avem mașinile troenite, că nu ne mai luptăm cu "Zâna Zăpadă" care se transformă după 2 -3 zile în "Mizeria Neagră", că nu ne mai chinuim să traversăm orașul ocolind trotuarele impracticabile din cauza mașinilor parcate pe trotuar, peste care se adaugă munții de zapadă... E o iarnă suspect de caldă. Încă mai sper că o să vină o zapadă prin februarie. Dacă nu, chiar e nasol! Oricum plantele sunt năucite. Din ele au început deja să îmbobocească firave primele flori ale primăverii!

Oricum ar fi, suntem cu toții aici, în fata cafenelei de unde se pleaca. E o plimbare destul de forțată (deoarece ca sa ajungi la ora 8.15 la locul de intalnire, trebuie sa te trezesti la 6.00-6.30 cel putin in acest oras...). Iar in aceasta perioada chiar si la 6.30 dimineata e foarte nopte, e noapte de tot!

Hopul este depasit cu ajutorul fortat al unei cafele si, Iata-ne la plecare. O alta tura din cele multe incepute de aroape 2 ani de Alexandra cu tenacitatea ei. Toata lumea e zgribulita dar bine dispusa...

Exact despre această bunadispozitie vreau sa scriu.

Oamenii nu cred ca sunt intr-o stare foarte OK cand pleaca dimineata din culcuș, pentru ca nimanui nu-i place sa se trezeasca cu noapte-n cap pe frig ca sa... Ce???

E..., aici intervine acel "Ce". Deoarece toti din grup stiu ca nimic nu "trebuie", totusi acel "Ce" inseamna urmatoarele:

Inainte de toate, o doza mare de oxigen matinal, serotonina, schimb de idei si informatii culturale, creativitate si râs. Totul intr-un ritm sustinut (adica alert) de mers pe jos. Cand alergi poti vorbi, insa e mult mult mai dificil. Cand mergi insa, corpul îți ingaduie si aceasta functie cu mult mai multă ușurința, pe lângă cea de a gândi!

Apoi, acel "bound", acea legatura care se formeaza prin faptul ca NIMENI nu vorbeste de functii, de copii, bani, divorturi, procese, datorii, vârstă chestiuni grele sau obligatii de orice tip. E o ora, o ora si jumatate de purificare. (Apropo... si e gratis).

Oamenii sunt toti frumosi. Te si intrebi cum ar arata acest oras daca toata populatia acestui oras ar fi asa... Dar sa trecem peste acest vis frumos (poate o sa-l dezvolt in alta postare).

Deocamdata suntem cu totii cufundati in acest oras poluat, blocat de masini, fara trotuare acesibile, cu borduri super inalte peste care sunt alte borduri inalte, cu sensuri unice cretine, cu greseli facute de niste primari (peste care se adauga alte greseli facute de urmatorii primari si niciodata corectate cele initiale), fara nici o strategie, făra viitor si fără glorie...

Si totusi, pesimismul, chiar si cel mai feroce, brusc moare. Omorât parca și de aerul rece, de aerul laptos de iarna care panseaza durerile in aceasta dimineata cu ceță, si amplifică fericirea si gândurile bune in prag de primavară sau un pragul unei ierni mult prea întâziate.

#volunteer #charity

25 afișare0 comentariu
Logo-SOS-liniehd.jpg