Factorul N. Reversul medaliei


Există subiecte complicate, despre care nu se poate scrie cu ușurință. În lumea noastră, găsim obiceiuri și teorii care pot fi ignorate, adoptate sau combătute. Spre exemplu, concepte ca Valoarea Sexuală de Piață (VSP) a unei femei și factorul N sunt reale, se dezbat, se învață, ele măsoară și stabilesc valoarea unei femei în ochii unor comunități largi de oameni care se numesc MGTOW sau Manosphere. Există femei-mentor care le învață pe alte femei că trebuie să se supună bărbatului (în loc să aibă pretenții) și să nu se mai impună în fața lui. O astfel de comunitate este comunitatea de femei numită Red Pill Women, care militează pentru ca femeile să fie mai bune în relațiile pe care le au cu bărbații. Comunitatea nu își dorește să fie salvată de feminism, ci să promoveze teoriile evoluționiste în psihologie, pornind de la o premisă antifeministă.

Ce înseamnă toate astea? Mentorii lor spun ca sănătatea, vârsta și feminitatea sunt cele mai importante atribute ale oricărei femei. Cu alte cuvinte, acestea sunt calitățile care influențează decisiv “scorul” fiecăreia, adică Valoarea Sexuală de Piață, indicatorul relevant pentru persoanele care aderă la aceste teorii și comunități. În schimb, educația, cariera sau locul de muncă nu sunt deloc importante când vine vorba de relevanța sexuală a femeilor în fața bărbaților.


Dar ce este concret VSP? Este măsura dezirabilității sexuale a unei femei în fața unui bărbat. Și statistica acestui indicator este necruțătoare: ea ne spune că o femeie își atinge cea mai mare valoare de piață la 27 de ani după care începe declinul, urmat de insignifianță. Nu mai contezi, nu mai exiști sexual de pe la 31 de ani. În cazul bărbaților situația este exact invers: de la vârsta de 32 de ani, ei încep să își atingă potențialul maxim - dacă știu să își crească resursele și reușesc să se mențină în formă - și au un “termen de expirare pe la 41 de ani. Nu prea mult timp – nici la unii, nici la ceilalți... De exemplu: dacă o femeie este supraponderală este clar ca VSP este joasă, chiar dacă este tânără. Dacă aspectul general este unul banal - și mai ales trăsăturile faciale - atunci așa va fi și VSP. Mentorele comunității RPW cred că feminismul a spălat creierele femeilor și bărbaților deopotrivă și că factorul N - celălalt indicator important în acest fenomen - nu este deloc important. Dar ce anume este factorul N?

N e prescurtarea de la “Number” și înseamnă numărul de bărbați cu care s-a culcat o femeie. În lumea despre care vorbim, un N mare nu este deloc o veste bună pentru femeia în cauză. Deși aparent experiența sexuală este de apreciat la o femeie, pentru bărbați satisfacția vine din inocența partenerei. Comunitatea RPW nu este însă singură. O nouă mișcare denumită Trad Wives numără peste 300,000 de adepți si face uz de instrumentele de evaluare pe care lumea virtuală deja le oferă: de la simplista aplicație Hot or Not până la mai sofisticata Photofeeler. În această comunitate sunt femei de toate vârstele, condițiiile economice și sociale, nivel de educație sau credințe religioase. Mentorii acestor comunități sunt de regulă femei - tinere și atrăgătoare - care îi învață pe bărbați cum să le educe pe soțiile sau iubitele lor. Se pornește de la premisa ca ele, femeile ce trebuiesc educate - sunt spălate pe creier de lumea “politically correct” și dominată de minorități de toate felurile - și că nu e chiar vina lor ca nu știu să se supună unui bărbat. În ce privește abuzurile la care femeile sunt supuse în aceste cupluri, mentorii (femei) le recomandă abuzatelor să înțeleagă că tot ce li se întâmplă este din vina lor - se plâng prea mult, comentează prea mult, sunt prea independente, vor prea mult. Se oferă chiar și lecturi ajutătoare: “A guide to domestic discipline, power exchange relationships and related BDSM topics” a lui Jolynn Raymond.

După cum sigur ați observat “casa” acestor mișcări este SUA, dar ele au trecut deja oceanul. Un prim grup de Trad Wives s-a format încă de anul trecut în Anglia.

Interesant și previzibil: mișcarea pendulului social al lumii e absolut firească - așa cum a glisat mult în partea “totul este posibil în cea mai bună din lumile posibile, în promisiunea capitalismului de bunăstare eternă”, așa revine acum cu o ancoră în baza cea mai de bază a instinctelor umane. Daca vă interesează să aflați mai multe detalii, vă sugerăm cartea Juliei Ebner “Going dark: the secret social life of extremists”, apărută în februarie, anul acesta.

  • Alexandra Gătej

24 afișare0 comentariu
Logo-SOS-liniehd.jpg